Image

Muzik Aku, Muzik Skinhead

Hi! Eddy sini, Jimmy pun sini, inilah nama yg paling famous kira paling taiko, asal nama eddy, nama jimmy mst ada yg nak berkawan, menjadi suatu kebanggaan buat mereka. Sapa.? Budak budak botak.

This slideshow requires JavaScript.

were are the skin – a.c.a.b

lagu ni merupakan pembangkit hawa nafsu aku dulu. Zaman tuh masa aku umur 14 tahun. Ak memang selalu dgr Punk makan sampah, port ak Kajang, bersepah Punk ni. Ak ada seorang abang, abang long ak belaja di ampangan, seremban. ( Sekolah Teknik ). Istilah skinhead sharp pada masa tu first time ak dgr dari mulut along aku.

Ak sekolah menengah kajang , semua lelaki , dalam sekolah tu mcm dekat tempat gig bro! giler fesyen ada, group underground banyak kelompok.

Dari gang jipang, punk, skinhead,rempit, grunge,gotic, Zaman ni ak rasa kagum sikit sebab semua g sekolah semua macam masuk gig.

Banyak pengalaman, kawan – kawan, teman setia yang sama sama susah, sama sama senang. Walaupun budaya kami masa tu berbeza, cara pergaulan kami berbeza, biarpun asal bertembung mesti jadi kes gaduh..Adeh.. teringat balik punca sebab SHOW FUCK OFF! JER..jadi punca..Bila ia jadi muzik , bukan budaya jalanan lagi , budak budak ni dah mula BERSATU!

when the kids are united the will dever will divided – Sham 69

Dari pekan kajang , bermula lah zaman lepak kedai mamak nama Hameed, Studio jamming depan metro, sebelah metro , atas kedai jam ..Arghh aku lupa dah nama kedai tuh.Sempat jugak berjinak mencoba – coba main Bass .. Tapi umur tak panjang. Scene masa tu kembali kucar kacir..Ak igt lagi bila pengaruh indie + Brit pop masuk zaman tu. Ak dah tak nampak lagi budak2 kt Midvalley Fooodcourt, Dominos Kajang, Bundle belakang Dominos, Ramai budak muda masa ni rambut dah panjang, dari scene street revolution they changing to Hardcore Plak dah.Korang jangan serabut baca entri ak , sebab hati yang cakap, ak taip je..KADAL!!

Nak dipendekkan cerita since im young to NOWADAYS where am i..my deep inside still LOUD, ENERGETIC , PROUD.

Banyak dah ak cuba layan lagu lain tapi tak masuk dalam jiwa aku, bila ak dengar lagu sifat protes, rebellion, penindasan , ak jadi semangat..Gig Acab Tour baru baru ini menggambarkan bertapa ak rindu ada BootBois.!!

MY SEOUL MY MUSIC IS SKINHEAD MUSIC, CHEERS~

** den donga jer, dressing tak da dah skag , tapi BRUTUS + LEE + SAMBA + LIVERPOOL tak boleh ubah!! Never!!

img_1

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s