DAY 2 : Ke Puncak Bubu – Kem Kambing

Selesai makan pagi ,tapau nasi utk lunch pack, perjalanan kali ni agak sukar dan jauh kerana kami target Lunch di Gunung Bubu & tdo di kem berlumut..

0945 : bertolak dr kem balak pecah
10.39 : sampai simpang yy – letak bag di kem simpang (rest ), kat sini terserempak dengan team sas adventure, dorg tdo puncak hujan ooooo..

Langkah demi langkah akhirnya kami berjaya menawan puncak Yong Yap

12.15 : puncak yong yap – pace sweeper ( 1882 metre )
13.00 : bergerak dr kem simpang

Perjalanan diteruskan kali ni target lunch di Puncak Bubu, macam biasa kali ni ak di depan mengetuai jentera.

Naik puncak Bubu pewai rabak wehhh, bapa kali ak mengeluh..aduh..pewai pewai tu je yg keluar dr mlut ak, elevation kat suunto ak tunjuk memang cacak giler.Dan sengsara berakhir sekejab bila sampai di Puncak Bubu.

15.50 : puncak bubu – lunch

selesai bergambar sakan, gelak tawa kini perjalanan kami menuju kem puncak kayung dan terus ke puncak kambing.

21.30 : kem kambing – tdo

Kami mengambil keputusan utk tdo di kem kambing, kerna peserta sudan tak larat ke kem belumut dan nak layan sunrise esok jadi kene la tdo di puncak kambing.

*** Altimetre Elevation ” used  Suunto Ambit2 “

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s