Express Gunung Tahan.     ( Merapoh – Kuala Part 2)

Morning on 2nd day, bukak bukak mata dah kat kem teku..Terasa seperti mimpi. Lena tido disebabkan kepenatan yg melampau. Hari ini cabaran dia lagi luar biasa perjalanan yang jauh landai, air sungai banyak kene redah. Nasi kami masak Brahim saja senang panaskan.Makan petang takda,mkn coki2 jer.hahaha..

12 April 2015 .

0900 am : Perjalanan team ini diteruskan dari Kem Teku.

1200 pm : Tiba di kem Sungai Putih, rehat dan makan nasi, kt sini kitorg terserempak dgn renjer2 hutan yg masuk bertugas.

1230 pm : perjalanan diteruskan kali ni mencanak giler sampai la ke Gunung Rajah.

1700 pm : tiba di kem melantai di mana di sini kami regroup semula sebelum mengadap bukit 24 nnt.

berjalan – berjalan pelan pelan kami kayu ,pelan pelan kami daki sampai lah setel bukit 24 jam menunjukkan malam semakin tebal..

kami diserang sekumpulan babi hutan..adeh..lintang pukang bang ada yg patah balik..hahah..nasib baik ustaz nan power siap speaking dgn babi hahaha..

berdesup langkah kami sampai la bertenaga balik.

2030 pm : Akhirnya kami tiba di Kuala Tahan..Alhamdulillah..pengalaman yg tak dpt dijual beli la weh..teriak ak dpt habiskan misi ini. Kami merupakan batch 2 dan batch pertama yg sampai ke kem teku pada hari pertama.

Tamat sudah kisah ku.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s